Emma

Olen Emma Kanerva, Saksassa asuva Hyvinkäältä kotoisin oleva kouluratsastaja. Synnyin Mikkelissä 1985, mutta lapsuuteni vietin Tuusulassa sekä Hyvinkäällä. Valmistuin vuonna 2004 ylioppilaaksi Sveitsin lukiosta sekä hevostenvalmentajaksi Ypäjän Hevosopistolta 2006. Samana vuonna muutin Saksaan, jossa aloitin saksalaisen ratsuttajatutkinnon Olympiaratsastaja Hubertus Schmidtin luona. Valmistuin vuonna 2009, jonka jälkeen sain vakiotyöpaikan Schmidtin tallilta ratsuttajana.

Työtehtäviini kuuluu hevosten kouluttaminen nuoresta 4-5-vuotiaasta GP-tasolle sekä niiden valmentaminen ja kilpailuttaminen. Pidän myös joitakin tunteja valmennettavilleni. Työpäiväni alkaa arkisin klo 7:30 jolloin aloitan verryttelyn päivän ensimmäisen hevosen kanssa ja loppuu noin klo 18. Ratsastan joka päivä n. 10-13 hevosta paitsi sunnuntaisin, joka on vapaapäiväni ellei ole kilpailuja.

Iltaisin yritän mahdollisuuksien mukaan harrastaa zumbaa, uintia, lenkkeilyä ja kuntosalilla käyntiä.

Aloitin ratsastuksen 8-vuotiaana Järvenpäässä, mutta pian muutettuamme Hyvinkäälle vaihdoin Riitta Holopaisen tunneille Hyvinkään Ratsastuskeskukseen. Aloitin kilpailemisen ensin tuntihevosilla seuran koulu-sekä estekilpailuissa ja vähän myöhemmin tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa, joista kilpaurani Fatuhiva-ponin kanssa alkoi. Nousimme Fatun kanssa kansalliselle kuin myös kansainväliselle tasolle viimeisenä ponivuotenani, jolloin voitimme Suomen mestaruuden sekä henkilökohtaisen PM pronssimitalin. Ponivuosien jälkeen sain käyttööni ja oppimestarikseni hevosen Ätoftens Volanti, jonka kanssa voitin useita Suomen mestaruuksia, PM mestaruuksia ja EM pronssia.

Sini Spirit löytyi vuonna 2005 ja yhteinen taipaleemme siitä asti on ollut haastava ja opettava. Sini Spiritin kanssa opimme yhdessä kaikki Gran Prix liikkeet ja nousimme ensin Saksan kansalliselle GP-tasolle ja sieltä kohti kansainvälisiä kilpailuja. Sini Spirit on vienyt minut läpi kaikkien senioreiden arvokilpailujen PM- EM- ja MM-kilpailut sekä huipentumana vuoden 2012 Lontoon Olympialaiset. Sitä kokemusta en unohda koskaan.

Sini-teamiin kuuluvat Sini Solina sekä uusimpana tulokkaan Sini Soul. Solina on ollut minulla vuodesta 2009 ja Soul vasta vuodesta 2013. Molemmat ovat lupaavia kouluhevosia, joista odotan paljon.