Ponitytöstä olympiaratsastajaksi

Emma Kanerva, Åtoftens Volanti ja Fatuhiva-poni

Emman kilpailu-ura alkoi tuntihevosilla koulu- ja estekilpailuissa ja jatkui tuntiratsastajien mestaruuskilpailuissa  Fatuhiva-ponin kanssa.

Emma nousi Fatuhivan kanssa ensin kansalliselle tasolle ja viimeisenä ponivuotenaan myös kansainväliselle tasolle, jolloin hän voitti Suomen mestaruuden ja henkilökohtaisen PM-pronssimitalin.

Ponivuosien jälkeen Emma sai käyttöönsä ja oppimestarikseen Sinituotteen omistajaperheen ruunan Åtoftens Volantin, jonka kanssa hän voitti useita Suomen mestaruuksia, PM-mestaruuksia ja EM- pronssia.

Emman läpimurto kansainvälisissä täysimittaisissa GP-luokissa tapahtui  Tanskassa PM-kilpailuissa 2008 hevosella Sini Spirit, jonka Sinituote oli hankkinut Kanervan käyttöön keväällä 2006.

Emma ja Sini Spirit Lontoon olympialaisissa 2012

Tuloksena oli 66,04 % ja viides sija. Sini Spiritin kanssa Emma oppi kaikki Gran Prix -liikkeet ja ratsukko nousi ensin Saksan kansalliselle GP-tasolle, ja sieltä kohti kansainvälisiä kilpailuja. Emma ja Sini Spirit ovat kilpailleet senioreiden arvokilpailujen PM- EM- ja MM-kilpailuissa.

Ratsukon uran  huipentumana olivat vuoden 2012 Lontoon olympialaiset, joiden Grand Prix Special -ohjelmassa Kanerva ja Sini Spirit tekivät oman ennätyksensä 71,89 prosenttia.